درباره گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم

رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم

تعداد واحدهای درسی دوره کارشناسی رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم 140 واحد و دارای سه خوشه می باشد که زمینه کاری هر کدام به شرح ذیل است

خوشه طراحی ماشین های کشاورزی

به عنوان کارشناس طراحی ماشین های کشاورزی در کارخانه های تولید تراکتور و ادوات کشاورزی، به عنوان کارشناس جهت مدیریت، تعمیر و نگهداری تجهیزات کشت و صنعت ها، به عنوان مربی  در دبیرستان های کشاورزی و امور تحقیقاتی در مراکز تحقیقات کشاورزی.

خوشه انرژی های تجدیدپذیر

به عنوان کارشناس در طراحی، توسعه، آموزش و تحقیقات و همچنین طراحی سامانه های بهره بردار از انرژی های تجدید پذیر.

خوشه فناوری پس از برداشت

به عنوان مسئول فنی خطوط و کارشناس در طراحی تجهیزات و ماشین های صنایع غذایی و فرآوری محصولات کشاورزی.

معرفی موقعیتهای شغلی

هدف از ایجاد این رشته تربیت متخصصینی است که با یادگیری علوم و فنون لازم، بتوانند در کارخانه های ساخت تراکتور و ماشین های کشاورزی، شبکه تعمیرگاه های مجهز ماشین ها و ادوات کشاورزی جهت خدمت پژوهشی و تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی و نیز برای کمک در آموزش ماشین های کشاورزی در سطوح کاردانی و دستیاری و خدمت در سایر موسسات فنی دولتی و بخش خصوصی و تعاونی ها بپردازند. دانش آموختگان این رشته از توانایی لازم در خصوص طراحی و ساخت ماشین های جدید و مورد نیاز، افزایش کارآیی و ایمنی، تعمیر و نگهداری، سازگار نمودن ماشین های موجود و همچنین انجام پروژه های تحقیقاتی و اجرایی در خصوص طراحی ماشین های کشاورزی، توسعه کشاورزی دقیق، فناوری پس از برداشت محصولات کشاورزی .

و تجهیزات انرژی های تجدید پذیر برخوردار خواهند بود.

نکات مفید در خصوص ادامه تحصیل درمقطع بالاتر

فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم می توانند در یکی از مشاغل مدیریت اجرایی و برنامه ریزی و امور آموزشی و پژوهشی انجام وظیفه نمایند. توانایی های اکتسابی پس از پایان این دوره براساس گرایش انتخابی شامل توانایی برای انجام فعالیت های طراحی و ساخت سامانه های مرتبط با مهندسی بیوسیستم، طراحی و پیاده سازی و مدیریت سامانه های مربوط به استفاده از منابع انرژی های تجدید پذیر و فرآوری محصولات مختلف کشاورزی و غذایی می باشد. ضرورت ایجاد دوره کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم به دلیل تامین نیروی انسانی متخصص برای انجام فعالیت های آموزشی، تربیت محققین در سطح کارشناسی ارشد و تربیت مدیران اجرایی و برنامه ریز و طراح در زمینه مهندسی بیوسیستم می باشد.

رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی

تعداد واحدهای درسی دوره کارشناسی رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم 140 واحد بوده وفارغ التحصیلان این رشته می توانند در موارد ذیل ایفای نقش نمایند:

به عنوان کارشناس متخصص در طراحی تجهیزات و ماشین های فرآوری مواد غذایی

به عنوان مسئول فنی خطوط و کارخانه های تولید مواد غذایی

به عنوان کارشناس در امر برنامه ریزی، طراحی دستگاه ها، خطوط تولید و سامانه های توسعه صنایع غذایی

به عنوان کارشناس در امور آموزش و تحقیقات

معرفی موقعیتهای شغلی

برای تامین نیروی انسانی متعهد و متخصص در زمینه ماشین های صنایع غذایی و به منظور تامین بخشی از اهداف خودکفایی در زمینه طراحی، ساخت و تولید، سرویس و نگهداری ماشین ها و تجهیزات و سامانه های مرتبط با کارخانه های صنایع غذایی و همچنین آموزش و تربیت کادر اجرایی کارخانه های تولید کننده ماشین های صنایع غذایی و مجتمع های صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی، ضروری است متخصصینی برای این منظور تربیت شوند. به همین منظور دوره کارشناسی مهندسی ماشین های صنایع غذایی شامل مجموعه ای از علوم و فناوری ها در زمینه طراحی، ساخت تحقیق و توسعه در زمینه ماشین ها و کارخانه های صنایع غذایی و فرآوری محصولات کشاورزی و سازگار نمودن ماشین های صنایع غذایی می باشد.

نکات مفید در خصوص ادامه تحصیل درمقطع بالاتر

فارغ التحصیلان دوره کارشناسی مهندسی ماشین های صنایع غذایی می توانند جهت ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در یکی از رشته های علوم و مهندسی صنایع غذایی-فناوری مواد غذایی یا مهندسی مکانیک بیوسیستم-فناوری پس از برداشت ادامه تحصیل دهند.  فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد می توانند در یکی از مشاغل مدیریت اجرایی و برنامه ریزی و امور آموزشی و پژوهشی انجام وظیفه نمایند. توانایی های اکتسابی پس از پایان این دوره براساس گرایش انتخابی شامل توانایی برای انجام فعالیت های مرتبط با فرآوری محصولات مختلف کشاورزی و غذایی می باشد.

ضرورت ایجاد دوره کارشناسی ارشد به دلیل تامین نیروی انسانی متخصص برای انجام فعالیت های آموزشی، تربیت محققین در سطح کارشناسی ارشد و تربیت مدیران اجرایی و برنامه ریز و طراح در زمینه مهندسی بیوسیستم می باشد.