درباره گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی

رشته علوم و صنایع غذایی به علوم و صنایعی گفته می­شود که طی آن مواد اولیه و خام غذایی (گیاهی و حیوانی) تولید، برداشت و فرآوری شده و آماده مصرف می­شود. عمر مواد غذایی اولیه حاصل از عملیات کشاورزی، دامپروری و شیلات محدود است و برای استفاده بیشتر از این مواد غذایی لازم است که آن­ها به فرآورده­هایی با طول عمر بیشتر تبدیل گردند. رشته علوم و صنایع غذایی تا سال 1371 با نام مهندسی کشاورزی_صنایع فرآورده کشاورزی در دانشگاه­ها ارایه می­شد. در واقع هدف اصلی این رشته طراحی و اجرای روش­های نگهداری ،کنترل کیفیت ،فرآوری و بسته بندی مواد غذایی پس از برداشت محصولات گیاهی و زراعی و ذبح دام است.

راه‌اندازی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری از سال 1384 با جذب دانشجو در مقطع کارشناسی انجام شده است و با رشد بسیار خوبی توانسته قدم‌­های بلند و موثری در توسعه این رشته بردارد. گروه با راه اندازی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری (به ترتیب در سال­های 1390 و 1392) در گرایش تکنولوژی مواد غذایی (در حال حاضر فناوری مواد غذایی) سعی در تربیت دانشجویان توانمند و صاحب ‌نظر در امر صنایع غذایی و ایجاد بستر برای حضور موفق فارغ ‌التحصیلان در عرصه کارآفرینی صنایع غذایی، کار در صنعت و سازمان­‌های مرتبط با هدف ارتقاء سطح کیفی فراوری مواد غذایی، تکنولوژی مواد غذایی و محصولات غذایی داشته و هم چنین برنامه ‌ریزی در خصوص تجهیز آزمایشگاه­‌های تحقیقاتی و تخصصی و طراحی و راه ‌اندازی پایلوت ‌پلنت‌­های تخصصی از اهداف گروه می­باشد.

معرفی موقعیت­های شغلی

راز موفقیت‌ دانشجوی‌ این‌ رشته‌ در دست ‌یابی‌ به‌ فرآورده‌­های‌ جدید و عرضه‌ آن‌ به‌ بازار و قابلیت‌ توافق‌ و سازش‌ با تقاضای‌ مشتریان‌ است و چنین‌ کاری‌ نیاز به‌ تلاش‌ و کوشش‌ بسیار دارد. از سوی‌ دیگر فارغ التحصیل این‌ رشته‌ باید آمادگی‌ کار در شهرهای‌ کوچک‌ یا حومه‌ شهر­های‌ بزرگ‌ را داشته‌ باشد چون‌ بیشتر کارخانه­‌های‌ صنایع‌ غذایی‌ خارج‌ از شهر­های‌ بزرگ‌ یا در شهر­های‌ کوچک‌ مستقر هستند. فارغ التحصیلان رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی پس از پایان تحصیلات، بسته به توانایی­های فردی و علمی خود، می­توانند مسئولیت­های متفاوتی نظیر: مدیر تولید کارخانجات، مسئول فنی، مسئول آزمایشگاه­، انجام فعالیت های تحقیقاتی برای بهبود کیفیت تولیدات غذایی، ساخت محصولات جدید، افزایش تولید، کاهش ضایعات، بسته بندی، ارائه مشاوره علمی به واحدهای تولیدی و فعالیت­های دیگر را بر عهده گیرند. همچنين امكان استخدام و جذب فارغ التحصيلان اين رشته در برخي از وزارتخانه­‌ها وسازمان‌­ها نظیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کشاورزی نیز وجود دارد،بدیهی است که نقش متخصصان این رشته در جلوگیری از اتلاف سرمایه­های ملی، با کاهش ضایعات کشاورزی از طریق تبدیل آن­ها به فرآورده­های غذایی مطلوب و مورد تأیید استاندارد­های جهانی و ارز آوری از طریق صادرات این محصولات بر هیچ کس پوشیده نیست.

برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در رشته صنایع غذایی باید بدانید همانند ادامه تحصیل در هر رشته دیگری مستلزم رعایت نکات زیر می­باشد:

تعهد اخلاقی لازم در امر آموزش و پژوهش

علاقه به کار و تحقیق در زمینه­های مختلف

داشتن مهارت و توانمندی مناسب برای تحقیق و پژوهش کتابخانه­ای و آزمایشگاهی

آشنایی با  زبان انگلیسی

قابل توجه: ورود به مقاطع ارشد و دکتری با استفاده از سهمیه استعداد درخشان مطابق آیین نامه مربوطه و هم چنین قبولی در کنکور سراسری می­باشد.