درباره گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی
رشته علوم و صنایع غذایی به علوم و صنایعی گفته میشود که طی آن مواد اولیه و خام غذایی (گیاهی و حیوانی) تولید، برداشت و فرآوری شده و آماده مصرف میشود. عمر مواد غذایی اولیه حاصل از عملیات کشاورزی، دامپروری و شیلات محدود است و برای استفاده بیشتر از این مواد غذایی لازم است که آنها به فرآوردههایی با طول عمر بیشتر تبدیل گردند. رشته علوم و صنایع غذایی تا سال 1371 با نام مهندسی کشاورزی_صنایع فرآورده کشاورزی در دانشگاهها ارایه میشد. در واقع هدف اصلی این رشته طراحی و اجرای روشهای نگهداری ،کنترل کیفیت ،فرآوری و بسته بندی مواد غذایی پس از برداشت محصولات گیاهی و زراعی و ذبح دام است.
راهاندازی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری از سال 1384 با جذب دانشجو در مقطع کارشناسی انجام شده است و با رشد بسیار خوبی توانسته قدمهای بلند و موثری در توسعه این رشته بردارد. گروه با راه اندازی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری (به ترتیب در سالهای 1390 و 1392) در گرایش تکنولوژی مواد غذایی (در حال حاضر فناوری مواد غذایی) سعی در تربیت دانشجویان توانمند و صاحب نظر در امر صنایع غذایی و ایجاد بستر برای حضور موفق فارغ التحصیلان در عرصه کارآفرینی صنایع غذایی، کار در صنعت و سازمانهای مرتبط با هدف ارتقاء سطح کیفی فراوری مواد غذایی، تکنولوژی مواد غذایی و محصولات غذایی داشته و هم چنین برنامه ریزی در خصوص تجهیز آزمایشگاههای تحقیقاتی و تخصصی و طراحی و راه اندازی پایلوت پلنتهای تخصصی از اهداف گروه میباشد.
معرفی موقعیتهای شغلی
راز موفقیت دانشجوی این رشته در دست یابی به فرآوردههای جدید و عرضه آن به بازار و قابلیت توافق و سازش با تقاضای مشتریان است و چنین کاری نیاز به تلاش و کوشش بسیار دارد. از سوی دیگر فارغ التحصیل این رشته باید آمادگی کار در شهرهای کوچک یا حومه شهرهای بزرگ را داشته باشد چون بیشتر کارخانههای صنایع غذایی خارج از شهرهای بزرگ یا در شهرهای کوچک مستقر هستند. فارغ التحصیلان رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی پس از پایان تحصیلات، بسته به تواناییهای فردی و علمی خود، میتوانند مسئولیتهای متفاوتی نظیر: مدیر تولید کارخانجات، مسئول فنی، مسئول آزمایشگاه، انجام فعالیت های تحقیقاتی برای بهبود کیفیت تولیدات غذایی، ساخت محصولات جدید، افزایش تولید، کاهش ضایعات، بسته بندی، ارائه مشاوره علمی به واحدهای تولیدی و فعالیتهای دیگر را بر عهده گیرند. همچنين امكان استخدام و جذب فارغ التحصيلان اين رشته در برخي از وزارتخانهها وسازمانها نظیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کشاورزی نیز وجود دارد،بدیهی است که نقش متخصصان این رشته در جلوگیری از اتلاف سرمایههای ملی، با کاهش ضایعات کشاورزی از طریق تبدیل آنها به فرآوردههای غذایی مطلوب و مورد تأیید استانداردهای جهانی و ارز آوری از طریق صادرات این محصولات بر هیچ کس پوشیده نیست.
برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در رشته صنایع غذایی باید بدانید همانند ادامه تحصیل در هر رشته دیگری مستلزم رعایت نکات زیر میباشد:
تعهد اخلاقی لازم در امر آموزش و پژوهش
علاقه به کار و تحقیق در زمینههای مختلف
داشتن مهارت و توانمندی مناسب برای تحقیق و پژوهش کتابخانهای و آزمایشگاهی
آشنایی با زبان انگلیسی
قابل توجه: ورود به مقاطع ارشد و دکتری با استفاده از سهمیه استعداد درخشان مطابق آیین نامه مربوطه و هم چنین قبولی در کنکور سراسری میباشد.