موفقیت محققان دانشگاه در طراحی سنسورهای نوین جهت تشخیص ترکیبات سرطان زا سیب زمینی سرخ شده

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، محققان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تحقیقی مشترک موفق به تولید سنسورهای الکتروشیمیایی جهت تشخیص اکریل آمید در سیب زمینی سرخ شده گردیدند.

دکتر رضا اسماعیل زاده کناری رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مازندران اعلام کرد: این کار تحقیقاتی با همکاری گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه (دکتر رضا اسماعیل زاده کناری، دکتر رضا فرهمندفر و خانم مریم اثنی عشری) و اعضای گروه اعضاء شیمی داروئی و بیوتکنولوژی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد (دکتر خلیل آبنوس و دکتر سید محمد تقدیسی) انجام شد.

رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مازندران افزود: برای اولین بار در دنیا موفق به تولید سنسورهای الکتروشیمیایی، فلوروسانسی بر پایه ssDNA و GelRed و نوری بر پایه dsDNA و نانوذره طلا جهت تشخیص اکریل آمید در سیب زمینی سرخ شده گردیدند.

دکتر اسماعیل زاده کناری اظهار داشت: اکریل آمید ماده ای سرطان زا و خطرناک است که حین فرآوری مواد غذایی در دمای بالا طی واکنش مایلارد تولید می گردد.

وی ضمن اشاره به اینکه روش های اندازه گیری کمی و کیفی اکریل آمید در مواد غذایی اغلب نیازمند نیروی مختصص و هزینه زیادی است، افزود: این تحقیق، سعی در ابداع روشی نوین برای آنالیز اکریل آمید در قالب طراحی و بهینه یابی سنسور الکتروشمیایی بر پایه الکترود طلا و سنسورهای نوری بر پایه الیگونوکلئوتیدها و نانوذرات طلا شد. نتایج این تحقیق مشترک، در مجله­های معتبر زیر به چاپ رسیده اشت.

  • Asnaashari, M., Esmaeilzadeh Kenari, R., Farahmandfar, R., Taghdisi, S.M. and Abnous, K., 2018. Fluorescence quenching biosensor for acrylamide detection in food products based on double-stranded DNA and gold nanoparticles. Sensors and Actuators B: Chemical, 265, pp.339-345.

Impact Factor = 5.667 (Q1)

  • Asnaashari, M., Esmaeilzadeh Kenari, R., Farahmandfar, R., Abnous, K. and Taghdisi, S.M., 2019. An electrochemical biosensor based on hemoglobin-oligonucleotides-modified electrode for detection of acrylamide in potato fries. Food chemistry, 271, pp.54-61.

Impact Factor = 4.946 (Q1)